O‘ZBEKISTONDA GASTRONOMIK TURIZMNING AHAMIYATI VA TUTGAN O‘RNI
Annotatsiya
Ushbu maqolada yurtimizda gastronomik turizmning rivojlanish holati, uning mamlakat turizm sanoatidagi o‘rni va iqtisodiyotga ta’siri yoritilgan. Tadqiqotda xalqimizning milliy taomlarining betakrorligi, tarixiy va madaniy qadriyatlar bilan chambarchas bog‘liqligi, shuningdek, xorijiy sayyohlar e’tiborini tortayotgan asosiy gastronomik yo‘nalishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, mazkur turizm yo‘nalishini rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosati, marketing strategiyalari hamda xalqaro tajribalar bilan qiyosiy tahlil ham berilgan. Maqola yakunida O‘zbekistonda gastronomik turizm salohiyatini yanada oshirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar keltirilgan.
Mualliflar haqida
Adabiyotlar ro'yxati
1. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2019-yil 13-avgustdagi PQ–4416-son qarori.
2. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2022-yil 20-dekabrdagi PF–269-son Farmoni.
3. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2023-yil 27-yanvardagi PQ–13-son qarori.
4. O‘zbekiston Respublikasi Turizm qo‘mitasi ma’lumotlari — www.uzbektourism.uz
5. UNWTO — World Tourism Organization. Gastronomy Tourism Reports, 2023.
6. Mirziyoyev Sh.M. “Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi” asari. Toshkent, 2022.